event
Meet & Greet Roeselare 28 november
Roeselare
Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.
Natuurlijk ben je op de hoogte van het belang van LinkedIn: je maakte een profiel aan, je vulde je gegevens aan en je bent zichtbaar op het platform. Je LinkedIn-pagina is jouw digitale cv, dus is het van belang dat je je ervaring en opleiding hier duidelijk vermeldt.
Ervaring
Zorg voor een gestructureerde opsomming van jouw werkervaringen. Een duidelijke functietitel is een goede start, maar zegt zeker niet alles. Omschrijf daarom jouw takenpakket in enkele korte zinnen of trefwoorden. Zo weet jouw bezoeker welke concrete ervaring je hebt. Werk met bullet points die overzichtelijk zijn. Niemand leest graag een grote brok tekst. Denk niet enkel aan jouw taken maar stel je ook volgende vragen:
Tip! Je kan hier ook afbeeldingen, video’s, een presentatie of een website toevoegen. Dit is visueel sterk en zegt meteen wat meer over jouw ervaring.
Zit je nog op de schoolbanken of studeer je net af? Net zoals op jouw cv kan in dit geval een vakantiejob of andere ervaring het vermelden waard zijn. Focus dan op taken die aansluiten bij waar je naartoe wilt.
Voorbeeld: Je studeert af in Office Management en je werkte als jobstudent in jouw lokale supermarkt. Vermeld dan eerder taken zoals: klantencontact, werken in een team, omgaan met deadlines in plaats van rekken vullen, vrachten uitladen.
Werkte je in verschillende functies bij hetzelfde bedrijf? Maak hiervan 1 grote werkervaring en gebruik de tekstruimte om jouw functies op te splitsen. Zo is het in één oogopslag duidelijk dat je een stabiele werkervaring hebt, waarbij je gegroeid bent.
Tip! Zorg op je LinkedIn-pagina voor dezelfde opsomming als op jouw cv. Een recruiter zal beiden checken. Komt dit niet overeen, dan zal deze zich vragen beginnen stellen.
Vergeet niet om jaartallen toe te voegen aan je werkervaring. LinkedIn zorgt dan automatisch voor een chronologische weergave, met je meest recente ervaring bovenaan. Als het bedrijf in kwestie een pagina op LinkedIn heeft, dan kan je hiernaar linken. Zo verschijnt er een logo bij jouw werkgever en dat geeft meteen wat kleur aan je profiel.
Opleiding
Vul hier jouw opleidingen in en vergeet niet de linken naar de school. Je kan hier info vermelden zoals de specifieke afstudeerrichting, bepaalde keuzevakken, het onderwerp van je eindwerk.
Stay tuned voor stap 5!
Eerdere stappen gemist? Lees meer over hoe je begint met een LinkedIn-profiel, hoe je opvalt met je foto en hoe je jezelf verkoopt.
Boeiend artikel?
Deel het met je vrienden
Solliciteren
De meestgestelde sollicitatievragen aan schoolverlaters: zo ace jij ze allemaal!
4 min. leestijd
Cv
Zo maak je als jobstudent een cv dat opvalt!
2 min. leestijd
Solliciteren
Sollicitatiegesprek op de agenda? Zo bereid je je voor!
4 min. leestijd
Nieuwe job
Wanneer is het tijd om van job te veranderen?
2 min. leestijd
event
Roeselare
event
Roeselare
event
event
Roeselare
Je sollicitatie in 7 stappen
stap 1
Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je? En belangrijker nog: wat verwacht je van een job? Tijdens een telefonisch gesprek leren we elkaar beter kennen.
stap 2
We vragen je een aantal testen te maken. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van jouw kennis en kunnen wij jou de juiste vacatures voorschotelen.
stap 3
Samen met een van onze consultants bespreek je wat jij zoekt in een job en overloop je jouw testresultaten.
stap 4
Op discrete manier winnen we professionele referenties in bij de door jou opgegeven contactpersonen.
stap 5
Vervolgens stellen we je verschillende vacatures voor. Iets voor jou? Dan begeleiden wij jouw vlotjes doorheen de sollicitatieprocedure van de klant.
stap 6
Hebben we een perfecte match voor jou gevonden? Dan ga je aan de slag.
stap 7
Nadat je van start bent gegaan, houden we regelmatig contact. Daarnaast staan wij jou bij met scherpe artikels, concrete opleidingen en heel wat tools zodat jij je voortdurend verder kan ontwikkelen.