event
Meet & Greet Roeselare 28 november
Roeselare
Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.
Droomjob op het spoor? Top! Maar eerst nog een paar hindernissen overwinnen. Zoals selectietesten, de nachtmerrie van zowat iedere sollicitant. Met deze tips doorsta je ze zonder kleerscheuren.
Ook bij selectietesten is een goede voorbereiding belangrijk. De antwoorden uit het hoofd leren heeft geen zin. Zorg er wel voor dat je een paar online tests uitprobeert. Zo ga je vol zelfvertrouwen aan de slag, en dat doet wonderen voor je prestaties.
Aarzel trouwens niet om tips te vragen aan je netwerk. Een voorbereid sollicitant is er twee waard!
Lees ook: 5 weetjes over psychologische tests
Kom in topvorm naar je selectietest. Vermijd alcohol de avond voordien, ga op tijd slapen en vertrek op tijd. Ook je voorkomen is belangrijk, zelfs al leg je alleen maar een computertest af. Zorg er dus voor dat je er verzorgd uitziet.
Plan geen afspraken in na je test, want het is mogelijk dat die uitloopt.
Fout antwoorden omdat je de vraag verkeerd las? Pijnlijk. Lees daarom elke opgave aandachtig. Blijf je het antwoord schuldig? Ga dan meteen door naar de volgende opdracht.
Want bij veel selectietesten is snelheid een belangrijke factor. Lukt het je niet om alle vragen af te krijgen? Geen paniek. Vaak is dat net de bedoeling.
‘Wat zijn je sterke en zwakke punten?’ Het is de klassieker der sollicitatievragen. En ook bij selectietesten ontsnap je er niet aan: de vraag zit er altijd wel op een of andere manier in verwerkt.
Denk daarom op voorhand na over je sterktes en werkpunten, en doe er je voordeel mee. Bedenk concrete voorbeelden die je goede eigenschappen bevestigen, of die aantonen hoe je werkt aan je mindere kanten.
Liep de test niet bepaald van een leien dakje? Laat het hoofd dan niet hangen. Want selectietesten vergelijken je resultaat vaak met dat van de referentiegroep. Ook als je niet excellent scoorde, bestaat de kans dat je het toch nog beter deed dan de gemiddelde kandidaat.
We kunnen het niet sterk genoeg benadrukken: vraag altijd om feedback. Zelfs al haal je de volgende ronde niet. Kennis van je sterke en zwakke punten is waardevolle informatie waarmee je zelf aan de slag gaat. Ideaal dus voor een eventuele volgende sollicitatie!
Wil jij je verder optimaal voorbereiden op het sollicitatieproces? Download dan onze gratis sollicitatiegids vol handige sollicitatietips.
Boeiend artikel?
Deel het met je vrienden
Solliciteren
De meestgestelde sollicitatievragen aan schoolverlaters: zo ace jij ze allemaal!
4 min. leestijd
Cv
Zo maak je als jobstudent een cv dat opvalt!
2 min. leestijd
Solliciteren
Sollicitatiegesprek op de agenda? Zo bereid je je voor!
4 min. leestijd
Nieuwe job
Wanneer is het tijd om van job te veranderen?
2 min. leestijd
event
Roeselare
event
Roeselare
event
event
Roeselare
Je sollicitatie in 7 stappen
stap 1
Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je? En belangrijker nog: wat verwacht je van een job? Tijdens een telefonisch gesprek leren we elkaar beter kennen.
stap 2
We vragen je een aantal testen te maken. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van jouw kennis en kunnen wij jou de juiste vacatures voorschotelen.
stap 3
Samen met een van onze consultants bespreek je wat jij zoekt in een job en overloop je jouw testresultaten.
stap 4
Op discrete manier winnen we professionele referenties in bij de door jou opgegeven contactpersonen.
stap 5
Vervolgens stellen we je verschillende vacatures voor. Iets voor jou? Dan begeleiden wij jouw vlotjes doorheen de sollicitatieprocedure van de klant.
stap 6
Hebben we een perfecte match voor jou gevonden? Dan ga je aan de slag.
stap 7
Nadat je van start bent gegaan, houden we regelmatig contact. Daarnaast staan wij jou bij met scherpe artikels, concrete opleidingen en heel wat tools zodat jij je voortdurend verder kan ontwikkelen.