event
Meet & Greet Roeselare 4 december
Roeselare
Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.
Je kent ze vast wel, de psychologische tests tijdens een selectieprocedure. Voor sommige sollicitanten zijn ze een kwelling. Voor anderen een noodzakelijk kwaad. Toch roepen ze bij iedereen vragen en onzekerheid op. Hoog tijd om je gerust te stellen en misverstanden de wereld uit te helpen.
Ben je bang dat zo’n test dingen onthult die je liever voor jezelf houdt? Maak je geen zorgen. Je resultaat toont alleen hoe jij bij anderen overkomt. Confronterend voor jou, dat kan, maar handig voor de recruiter. Je resultaten bevestigen of ontkrachten zijn bevindingen na jullie gesprek. En geven een idee van je potentieel.
Bereid je je graag voor op zo’n test? Prima! Dan weet je wat je te wachten staat en werk je sneller en nauwkeuriger. Toch heeft dat weinig effect op je resultaten. Blijf ook altijd eerlijk. De controlemechanismen in de tests meten hoe consistent en sociaal wenselijk je antwoorden zijn. Volgt er nog een rollenspel of interview? Dan val je toch door de mand.
Lees ook: Zo overleef jij elke selectietest
Niet alleen de potentiële werkgever heeft baat bij een psychologische test. De resultaten vertellen jou ook meer over jezelf. Dat is goed voor je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Bovendien ontdek je of die ‘droomjob’ wel bij jou past. Het zou zonde zijn als je je huidige werk opzegt en dan ondervindt dat je eigenlijk wel op je plaats zat.
Je kunt nooit falen voor een psychologische test. De resultaten vormen alleen een beeld van je voorkeuren, sterke en minder sterke kanten: je profiel. Leg dat naast de vereisten van de functie waarvoor je solliciteert en je weet meteen of jij de geschikte kandidaat bent.
Een psychologische test is objectief. Vooroordelen of eerste indrukken beïnvloeden de resultaten niet. De test vertrekt vanuit een diverse testgroep: mensen met verschillende nationaliteiten en achtergronden. En wordt aangepast aan de eisen van het bedrijf dat op zoek is naar nieuw talent.
Kondigt de recruiter bij je volgende sollicitatie dus een psychologische test aan? Sla dan niet in paniek: adem rustig in en uit. En beantwoord de vragen eerlijk en zonder te veel na te denken. Vraag achteraf zeker feedback zodat jij ook meer over jezelf leert. Zo sta je elke keer sterker in je schoenen.
Boeiend artikel?
Deel het met je vrienden
event
Roeselare
event
Kortrijk
event
event
Kortrijk
event
Kortrijk
Je sollicitatie in 7 stappen
stap 1
Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je? En belangrijker nog: wat verwacht je van een job? Tijdens een telefonisch gesprek leren we elkaar beter kennen.
stap 2
We vragen je een aantal testen te maken. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van jouw kennis en kunnen wij jou de juiste vacatures voorschotelen.
stap 3
Samen met een van onze consultants bespreek je wat jij zoekt in een job en overloop je jouw testresultaten.
stap 4
Op discrete manier winnen we professionele referenties in bij de door jou opgegeven contactpersonen.
stap 5
Vervolgens stellen we je verschillende vacatures voor. Iets voor jou? Dan begeleiden wij jouw vlotjes doorheen de sollicitatieprocedure van de klant.
stap 6
Hebben we een perfecte match voor jou gevonden? Dan ga je aan de slag.
stap 7
Nadat je van start bent gegaan, houden we regelmatig contact. Daarnaast staan wij jou bij met scherpe artikels, concrete opleidingen en heel wat tools zodat jij je voortdurend verder kan ontwikkelen.