event
Meet & Greet Kortrijk 27 december
Kortrijk
Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.
Je werkt ontzettend hard en bent heel moe. Maar je weet van geen stoppen en kan moeilijk ontspannen. Je hebt last van perfectionisme. Herkenbaar? Dan heb je misschien een burn-on. In haar boek omschrijft expert Mieke Lannoey het als ‘altijd op het randje van een burn-out zitten’. Wat is een burn-on, hoe herken je het en wat kan je eraan doen?
Een burn-on is net als een burn-out een werkgerelateerde aandoening die wordt gekenmerkt door aanhoudende stress op het werk en chronische uitputting. De lijn is soms moeilijk te trekken. Toch zijn er 3 belangrijke verschillen:
Lees ook: Burn-out vs. bore-out: de verschillen
Veel mensen krijgen te maken met een burn-on, vaak zonder het zelf te beseffen. Soms gaat een burn-on na een tijdje over in een burn-out. Maar in veel gevallen komt het nooit tot een crash. Burn-on is een typisch probleem van deze tijd, waarin het allemaal snel moet gaat en er een enorme druk is om te presteren. Doordat het niet gepaard gaat met een instorting en de persoon niet uitvalt, wordt het vaak geminimaliseerd onder het mom van ‘we zijn toch allemaal wat moe en gestresseerd’.
Met een burn-on kan je wel blijven functioneren, maar de aanhoudende lichamelijke klachten (hoofdpijn, slaap- en geheugenstoornissen, overprikkeling of spierpijn) hebben een grote impact op je levenskwaliteit. Daarom is het belangrijk dat je je probleem erkent en er iets aan doet voor het te laat is.
Als je jezelf herkent in de alarmsignalen, kan je het volgende doen om te voorkomen dat het van kwaad naar erger gaat:
Voel je je enorm neerslachtig en heb je depressieve gevoelens? Als je zelf geen uitweg ziet, ga je best met een psycholoog of therapeut praten.
In het boek ‘Burn-on: de functionerende burn-out’ lezen, geschreven door Mieke Lannoey (uitgeverij AnkhHermes), kom je meer te weten over burn-on.
Ben je op zoek naar meer tips om jouw mentaal welzijn te boosten? Neem dan een kijkje op onze blog!
Boeiend artikel?
Deel het met je vrienden
Work-life balance
Waarom een goede nachtrust cruciaal is voor jouw carrière
3 min. leestijd
Work-life balance
Spanning op de werkvloer? Ga constructief om met conflicten
4 min. leestijd
Work-life balance
Goed voorbereid op vakantie: hier is jouw stappenplan
3 min. leestijd
Work-life balance
Deconnecteren tijdens je vakantie? Dat doe je zo!
2 min. leestijd
event
Kortrijk
event
Roeselare
event
event
event
Je sollicitatie in 7 stappen
stap 1
Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je? En belangrijker nog: wat verwacht je van een job? Tijdens een telefonisch gesprek leren we elkaar beter kennen.
stap 2
We vragen je een aantal testen te maken. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van jouw kennis en kunnen wij jou de juiste vacatures voorschotelen.
stap 3
Samen met een van onze consultants bespreek je wat jij zoekt in een job en overloop je jouw testresultaten.
stap 4
Op discrete manier winnen we professionele referenties in bij de door jou opgegeven contactpersonen.
stap 5
Vervolgens stellen we je verschillende vacatures voor. Iets voor jou? Dan begeleiden wij jouw vlotjes doorheen de sollicitatieprocedure van de klant.
stap 6
Hebben we een perfecte match voor jou gevonden? Dan ga je aan de slag.
stap 7
Nadat je van start bent gegaan, houden we regelmatig contact. Daarnaast staan wij jou bij met scherpe artikels, concrete opleidingen en heel wat tools zodat jij je voortdurend verder kan ontwikkelen.