event
Meet & Greet Kortrijk 27 december
Kortrijk
Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.
Het gras lijkt vaak groener ergens anders, maar dat is niet altijd zo. Wat doe je als je niet gelukkig bent in je nieuwe job en spijt hebt van je vertrek bij je vorige werkgever? Ga je terug of niet? Terugkeren naar je oude werkgever is geen teken van zwakte of iets om je voor te schamen.
We zetten enkele tips op een rijtje om je te helpen de juiste beslissing te nemen.
Een gouden regel wanneer je vertrekt bij je werkgever: eindig in schoonheid. Werk af waarmee je bezig bent, zorg voor een vlotte overdracht en ga weg in goede verstandhouding met je baas en je collega’s. Zo blaas je geen bruggen op en hou je alle mogelijkheden voor de toekomst open. Het is verstandig om na je vertrek contact te blijven houden met je oud-collega’s. Zij behoren vanaf nu tot jouw netwerk, en dat is belangrijk met het oog op je verdere carrière.
Sta stil bij de reden waarom je wegging bij je oude werkgever. Waren er bepaalde zaken die moeilijk liepen, en zijn die nu veranderd? Je kan eventueel oud-collega’s contacteren om een antwoord te krijgen op deze vragen. Hou er rekening mee dat collega’s met wie je het goed kon vinden intussen een andere functie hebben of niet meer in het bedrijf werken. Ook jouw functie van toen kan inhoudelijk veranderd zijn. Denk hieraan voor je besluit om te solliciteren bij je oude werkgever.
Tijd om je blik op de toekomst te richten. Wat mis je in je nieuwe job en waarom heb je heimwee naar je vorige werkgever? Wat verwacht je als je weer aan de slag gaat bij het bedrijf? Je kan een beroep doen op een loopbaancoach om inzicht te krijgen in je verwachtingen en ambities.
Eens je weet wat je wil, moet je dit duidelijk communiceren aan je vorige werkgever. Leg uit waarom je wil terugkeren en vraag om toe te lichten hoe je nieuwe functie eruit zal zien. Zo ben je zeker dat jullie op dezelfde lijn zitten.
Lees ook: Ambitie om door te groeien?
Klaar om te solliciteren? Als je een goede band had met je werkgever, kan je hem of haar persoonlijk benaderen. Speel open kaart: laat weten dat je de mogelijkheden voor een terugkeer wil bekijken. Je kan ook via de HR-afdeling solliciteren. Hou er rekening mee dat het voor jou een ander soort sollicitatiegesprek wordt dan voor iemand die nog nooit bij het bedrijf werkte. Je oude werkgever zal vooral benieuwd zijn naar de reden voor je vertrek en waarom je wil terugkeren. Verwacht je aan kritische vragen en beantwoord ze eerlijk. Wees niet bang om toe te geven dat je een fout gemaakt hebt door te vertrekken.
Zet de ervaring en de vaardigheden die je hebt opgedaan op je nieuwe job in de verf tijdens je sollicitatie. Leg uit hoe ze een meerwaarde kunnen zijn voor je nieuwe functie en voor het bedrijf, en benadruk dat je gemotiveerd bent om er honderd procent voor te gaan. Doordat je de organisatie, processen en werkcultuur al kent van vroeger, heb je een kortere opleidingsperiode nodig en ben je sneller weer ingewerkt. Dit kan je zeker uitspelen als troef.
Door de extra kennis en ervaring die je nu hebt, sta je sterker om te onderhandelen over een goed loon. Zorg voor een eerlijk en marktconform loon, in lijn met je nieuwe skills en verantwoordelijkheden.
Ben je niet zeker wat de gangbare lonen zijn voor de functie die je voor ogen hebt? Maak dan gratis gebruik van onze salaristool en kom het eenvoudig te weten.
Boeiend artikel?
Deel het met je vrienden
Cv
Zo maak je als jobstudent een cv dat opvalt!
2 min. leestijd
Solliciteren
Sollicitatiegesprek op de agenda? Zo bereid je je voor!
4 min. leestijd
Solliciteren
De meestgestelde sollicitatievragen aan schoolverlaters: zo ace jij ze allemaal!
4 min. leestijd
Nieuwe job
Wanneer is het tijd om van job te veranderen?
2 min. leestijd
event
Kortrijk
event
Roeselare
Je sollicitatie in 7 stappen
stap 1
Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je? En belangrijker nog: wat verwacht je van een job? Tijdens een telefonisch gesprek leren we elkaar beter kennen.
stap 2
We vragen je een aantal testen te maken. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van jouw kennis en kunnen wij jou de juiste vacatures voorschotelen.
stap 3
Samen met een van onze consultants bespreek je wat jij zoekt in een job en overloop je jouw testresultaten.
stap 4
Op discrete manier winnen we professionele referenties in bij de door jou opgegeven contactpersonen.
stap 5
Vervolgens stellen we je verschillende vacatures voor. Iets voor jou? Dan begeleiden wij jouw vlotjes doorheen de sollicitatieprocedure van de klant.
stap 6
Hebben we een perfecte match voor jou gevonden? Dan ga je aan de slag.
stap 7
Nadat je van start bent gegaan, houden we regelmatig contact. Daarnaast staan wij jou bij met scherpe artikels, concrete opleidingen en heel wat tools zodat jij je voortdurend verder kan ontwikkelen.