event
Meet & Greet Roeselare 28 november
Roeselare
Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.
Je voornemens waarmaken dit jaar? Weg met die wilskracht. Focus op je waarden en ga voor wat jij echt belangrijk vindt. We geven je graag nuttige tips over hoe je met minder moeite je goede voornemens waar maakt.
Januari: hét moment waarop we weer met een schone lei kunnen beginnen. We laten onze slechte gewoontes achter ons en worden een betere, gezondere, geduldigere en productievere mens. Toch maken we onze Nieuwjaarsvoornemens niet altijd waar. Gebrek aan wilskracht, zuchten we. Maar eigenlijk hebben we geen wilskracht nodig om te slagen. Wél inzicht in de waarden die ons drijven. En in de impulsen, gedachten en gevoelens ons je van die waarden weg trekken.
Wil jij je voornemens gemakkelijker waarmaken? Koppel ze dan aan wat je echt belangrijk vindt. Je wilt minder koffie drinken, want dat is ongezond. Maar daarom is Gezondheid niet jouw sterkste motivator. Misschien heeft dat kopje koffie de betekenis van een beloning voor jou en is die Waardering toch een sterkere waarde voor jou. Wil je van de koffie af? Haak dan cafeïnevrij leven aan een andere waardenlocomotief die even krachtig dan de eerste is.
Zorg dus dat je weet wat je drijft. Teken een grote cirkel en verdeel die in vier: Werk/Opleiding, Vrije tijd, Persoonlijke Groei/Gezondheid en Relaties. Noteer in elk kwadrant wat je belangrijk vindt: Stiptheid, Creativiteit, Vriendschap, … Let wel op: sommige normen kreeg je mee, maar hebben nu geen waarde meer voor jou. Schrap ze en focus op wat wél bij je past. Kies dan de waarde die nu krachtig genoeg is om jouw gewoonte- of gedragsverandering te trekken.
Slechte gewoonten zijn automatismen die door iets of iemand worden getriggerd. Vermijd die aanleidingen, verander je routines of ga er bewuster mee om. Stel: meteen als je de ontbijttafel dekt, krijg je zin in koffie. Zet dan alles de dag ervoor klaar. Datzelfde geldt voor altijd ja-zeggen als iemand je hulp vraagt, taken uitstellen of vloeken achter het stuur. Als je weet wat dit gedrag triggert, blijf het een stapje voor.
Drang komt op en ebt vanzelf weer weg. Wil jij bepaalde (slechte) gewoontes doorbreken of je gedrag aanpassen? Merk je impuls op en laat ze als een golf uitrollen op het strand - zonder er op in te gaan. Zo las je een bewuste pauze in en geef jij je brein de kans om zich op jouw langetermijnstrategie te richten.
Ons brein maakt weinig onderscheid tussen wat echt of een denkbeeld is. Daarom is visualisatie een krachtig middel. Werk een scenario uit dat jou naar de gewenste situatie brengt en rol de film regelmatig voor je geestesoog af. Zo verbind jij je met je persoonlijke doelen en maak jij ze gemakkelijker waar.
Bij elke gedragsverandering verleidt een stem in je hoofd je om toch voor de gekende korte termijn beloning te kiezen. Gedachten als ‘Alleen bij het koffieapparaat houd ik de vinger aan de pols ’ of ‘Ik ben niet slim genoeg om carrière te maken’. Aan jou om die saboteurs te … saboteren. Merk het stemmetje op en bedank voor zijn bijdrage. Zeg dan: “Ik volg die taalopleiding want ik wil carrière maken.”
Sta geregeld bij je voornemen stil. Heb je vandaag drie keer geen koffie gedronken? Of heb jij je ingeschreven voor een opleiding of webinar? Beloon jezelf met een schouderklopje of een extraatje. “Als Rome in één dag gebouwd was, hadden we wel dezelfde aannemer genomen.” luidt een bord bij een bouwwerf. Je voornemens waarmaken lukt je nooit in één dag en dat is niet erg. Wees dus mild voor jezelf. Je zult vallen en kunt altijd meteen terug opnieuw opstaan en verdergaan.
Wij wensen je alvast veel succes.
Boeiend artikel?
Deel het met je vrienden
Persoonlijke ontwikkeling
Het ABC van kantoorjargon: deze termen ken je best voor je aan de slag gaat
4 min. leestijd
Work-life balance
Waarom een goede nachtrust cruciaal is voor jouw carrière
3 min. leestijd
Work-life balance
Spanning op de werkvloer? Ga constructief om met conflicten
4 min. leestijd
Collega's
Je collega’s steunen tijdens de Ramadan? Dat doe je zo!
2 min. leestijd
event
Roeselare
event
Roeselare
event
event
Roeselare
Je sollicitatie in 7 stappen
stap 1
Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je? En belangrijker nog: wat verwacht je van een job? Tijdens een telefonisch gesprek leren we elkaar beter kennen.
stap 2
We vragen je een aantal testen te maken. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van jouw kennis en kunnen wij jou de juiste vacatures voorschotelen.
stap 3
Samen met een van onze consultants bespreek je wat jij zoekt in een job en overloop je jouw testresultaten.
stap 4
Op discrete manier winnen we professionele referenties in bij de door jou opgegeven contactpersonen.
stap 5
Vervolgens stellen we je verschillende vacatures voor. Iets voor jou? Dan begeleiden wij jouw vlotjes doorheen de sollicitatieprocedure van de klant.
stap 6
Hebben we een perfecte match voor jou gevonden? Dan ga je aan de slag.
stap 7
Nadat je van start bent gegaan, houden we regelmatig contact. Daarnaast staan wij jou bij met scherpe artikels, concrete opleidingen en heel wat tools zodat jij je voortdurend verder kan ontwikkelen.