event
Meet & Greet Roeselare 28 november
Roeselare
Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.
Het voorjaar breekt aan. Dat is het moment waarop HR-bedrijven, Hogescholen en Universiteiten heel wat jobbeurzen organiseren. Dit jaar zullen die vooral digitaal plaatsvinden, maar dat maakt ze niet minder interessant. Met deze 8 tips ben jij optimaal voorbereid om interessante jobs te vinden op de virtuele jobbeurs.
Een jobbeurs is de plek bij uitstek om op één dag zoveel mogelijk potentiële werkgevers te ontmoeten en jezelf voor te stellen op de arbeidsmarkt. In normale omstandigheden worden jobbeurzen zowel nationaal als per regio georganiseerd. Dit jaar zullen de meeste echter virtueel doorgaan, maar ook dan blijft het een geweldige opportuniteit.
Tijdens een jobbeurs kan je jezelf in één klap voorstellen aan meerdere bedrijven die jij interessant vindt. Je kan je CV persoonlijk aanbieden, goede contacten leggen met recruiters en werkgevers en op een meer informele en laagdrempelige manier contacten leggen op de arbeidsmarkt. De kans om uitgenodigd te worden op één of meerdere interviews is dus vrij groot. Tenminste als jij je optimaal voorbereid met onderstaande tips.
Neem voor je deelneemt aan een virtuele jobbeurs je CV nog eens goed onder de loep. Zijn je persoonlijke gegevens nog up-to-date? Is je werkervaring volledig? Zijn de vermelde competenties nog relevant? Kloppen de contactgegevens van je referenties nog?
Ook digitaal is de concurrentie natuurlijk niet min. Wil jij opvallen tussen de andere sollicitanten? Denk dan goed na over hoe jij je CV origineel en aantrekkelijk kan maken voor recruiters of toekomstige werkgevers. Deze creatieve voorbeelden brengen je misschien op een goed idee.
Op de website van de jobbeurs die jij wil bijwonen vind je in de meeste gevallen een lijst met de aanwezige bedrijven en rekruteringskantoren. Vaak kan je daar doorklikken naar een pagina met meer info over de deelnemers. Zo kom je meteen te weten of een bedrijf je aanspreekt of niet én kan je jezelf tijdig aanmelden.
Op de pagina van de jobbeurs vind je vaak interessante informatie, maar doe daarnaast ook je eigen, grondige research. Surf naar de website van de bedrijven die jij boeiend vindt en zoek informatie over de diensten of producten, de misse en de bedrijfscultuur. Kijk ook naar recent verschenen artikels of nieuwtjes. Dat helpt je om vragen te formuleren tijdens een online sessie en om tijdens een persoonlijke sessie te tonen dat je oprecht geïnteresseerd bent in de organisatie.
Recruiters noemen het weleens een ‘elevator pitch’: jouw korte, maar krachtige verhaal over jezelf. Zorg dat je op voorhand weet wat jij over jezelf wil meegeven aan je potentiële werkgevers: wie ben jij, wat doe je en waarnaar ben je op zoek? Oefen dat gesprek al eens met je vrienden of familie, zo gaat het zeker vlot en haal je alles uit de beperkte tijd die je hebt.
Ook op een virtuele jobbeurs kan je maar één eerste indruk maken. Zorg daarom dat je er ook achter je computerscherm verzorgd en professioneel uitziet. Let er ook op dat de achtergrond neutraal is en dat je niet gestoord kan worden.
Op een fysieke jobbeurs kom je ook niet binnengewaaid als de sessies al bezig zijn. Waarom zou dat tijdens een virtueel event dan wel aanvaardbaar zijn? Zorg dat je je ruim op tijd aanmeldt voor het evenement of voor sessies.
Test je internetverbinding al even uit, zoek je inloggegevens op en ga al eens op ontdekkingstocht op het virtuele platform, zodat je je weg al kent en weet hoe het platform werkt.
Tijdens een digitaal gesprek vanuit je eigen huis of appartement vergeet je misschien dat een jobbeurs een professioneel gebeuren is. Hoewel een informelere toon wel eigen is aan dit soort evenementen, blijft het natuurlijk belangrijk om een goede houding aan te nemen. Luister actief, maak oogcontact, neem een nette houding aan en let op je gezichtsuitdrukking en lichaamstaal. Wees tenslotte geïnteresseerd en stel vragen.
Nu je contact hebt gelegd met de werkgever(s) van je dromen is het aan jou om die connecties te verzilveren. Voeg de professionals die je ontmoette toe op je LinkedIn en ga actief op zoek naar openstaande vacatures bij je nieuwe contacten. Verwijs bij het verzenden van je sollicitatie zeker naar jullie gesprek tijdens de jobbeurs.
Meer weten over online netwerken? Met deze tips leg jij de beste virtuele contacten.
Boeiend artikel?
Deel het met je vrienden
Solliciteren
De meestgestelde sollicitatievragen aan schoolverlaters: zo ace jij ze allemaal!
4 min. leestijd
Cv
Zo maak je als jobstudent een cv dat opvalt!
2 min. leestijd
Solliciteren
Sollicitatiegesprek op de agenda? Zo bereid je je voor!
4 min. leestijd
Nieuwe job
Wanneer is het tijd om van job te veranderen?
2 min. leestijd
event
Roeselare
event
Roeselare
event
event
Roeselare
Je sollicitatie in 7 stappen
stap 1
Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je? En belangrijker nog: wat verwacht je van een job? Tijdens een telefonisch gesprek leren we elkaar beter kennen.
stap 2
We vragen je een aantal testen te maken. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van jouw kennis en kunnen wij jou de juiste vacatures voorschotelen.
stap 3
Samen met een van onze consultants bespreek je wat jij zoekt in een job en overloop je jouw testresultaten.
stap 4
Op discrete manier winnen we professionele referenties in bij de door jou opgegeven contactpersonen.
stap 5
Vervolgens stellen we je verschillende vacatures voor. Iets voor jou? Dan begeleiden wij jouw vlotjes doorheen de sollicitatieprocedure van de klant.
stap 6
Hebben we een perfecte match voor jou gevonden? Dan ga je aan de slag.
stap 7
Nadat je van start bent gegaan, houden we regelmatig contact. Daarnaast staan wij jou bij met scherpe artikels, concrete opleidingen en heel wat tools zodat jij je voortdurend verder kan ontwikkelen.