event
Meet & Greet Roeselare 28 november
Roeselare
Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.
Voor heel wat medewerkers brengt structureel thuiswerken heel wat voordelen met zich mee. Tenminste tot de volgende crisis uitbrak en de energieprijzen door het dak gingen. De hoge energiekosten maken thuiswerk een stuk duurder, behalve als je weet hoe je op je thuiswerkkosten kan besparen.
Wie elke dag naar kantoor gaat, bespaart volgens recente berekeningen zo’n 85 euro per week uit aan energiekosten (Het Laatste Nieuws). Alleen al je verwarming niet moeten aanzetten maakt een danig groot verschil. Maar misschien heb jij de mogelijkheid niet om dat te doen of wil je gewoon echt graag van thuis uit werken. Ook dan zijn er manieren om je energiefactuur te drukken.
Binnen staat de verwarming aan en buiten is het koud. Het is dus een logische reflex om je ramen voortdurend dicht te houden. Dat heeft echter een averechts effect. In een slecht verlucht huis kan het vocht in de ruimte niet weg en warmen de ruimtes ook minder snel op. Verlucht je huis daarom elke dag door de ramen een kwartier open te zetten voor je begint te werken. Dat zorgt er bovendien ook voor dat je meer frisse lucht hebt en je je beter kan concentreren.
Een temperatuur van 19° C is ideaal voor je concentratievermogen. Staat je verwarming hoger? Zet die dan minstens één graad lager. Bij elke graad dat je thermostaat naar beneden gaat, bespaar je maar liefst 7% op je verbruik. Met wat je daarmee bespaart op je energiefactuur kan je heel wat dikke truien en warme sokken kopen.
Heb je de mogelijkheid om te werken in een kleinere, afgesloten ruimte? Zet dan enkel in die ruimte de verwarming aan. Zo krijg je het ook nog eens extra warm als je even om een glas water gaat en je daarna je verwarmde bureel weer kan binnenkomen.
Ook al gemerkt dat je het op kantoor sneller koud krijgt? Dat is vermoedelijk omdat je te veel en te lang stilzit achter je computer. Je lichaam blijft warmer als je regelmatig beweegt. Zet eventueel een timer en sta regelmatig recht om een glas water te gaan halen. Win-win situatie, want zo blijf je warm én voldoende gehydrateerd tegelijkertijd.
Als je de keuze hebt tussen een vaste desktopcomputer of een laptop, werk je beter op je draagbare toestel. Dat hoeft namelijk niet voortdurend in het stopcontact te zitten. De stekker van je laptop uittrekken heeft bovendien niet alleen voordelen voor je energiefactuur. Het is ook beter voor de levensduur van de batterij van je laptop.
Neem je een pauze? Zet je desktop of laptop dan in slaaptoestand. Heb je helemaal gedaan met werken? Schakel je computer dan volledig uit en trek de stekker uit het stopcontact. Op die manier sluipverbruik vermijden, kan je trouwens ook met je andere elektronische apparaten doen, zoals je printer, je koffiezetapparaat, je oplaadbare stofzuiger…
Piept de mooie winterzon door je ramen? Schuif de gordijnen of lamellen dan volledig open en installeer je thuiswerkplek voor het raam. Zowel jij als je huis zullen hier lekker door opwarmen. Bovendien hoef je zo ook de lichten niet aan te doen. Je bespaart dus zowel op verwarming als op verlichting. En alsof dat nog niet voldoende is, zorgt daglicht er ook voor dat je geconcentreerder aan de slag kan gaan.
Snel een wasmachine laten draaien, iedereen doet het weleens op een thuiswerkdag. Nochtans zou het veel energiezuiniger zijn als je die wasmachine en droogtrommel wat minder vaak aan het werk zet. Skip in ieder geval de droogkast en laat je was gewoon aan het droogrek drogen.
Word jij pas echt productief na je zoveelste kopje koffie of tas thee? Wees je er dan van bewust dat elk kopje dat je zet met je koffieapparaat of waterkoker energie verbruikt. Drink je veel koffie of thee tijdens de werkdag? Maak dan ’s morgens liever een grote thermos vol waar je de rest van de dag mee door kan komen zonder dat je voortdurend energie verbruikt.
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging waar thuiswerk mogelijk is? Neem een kijkje tussen onze jobs.
Lees ook: Thuiswerkvergoeding: dit moet je weten
Boeiend artikel?
Deel het met je vrienden
Work-life balance
Spanning op de werkvloer? Ga constructief om met conflicten
4 min. leestijd
Work-life balance
Waarom een goede nachtrust cruciaal is voor jouw carrière
3 min. leestijd
Work-life balance
Goed voorbereid op vakantie: hier is jouw stappenplan
3 min. leestijd
Work-life balance
Deconnecteren tijdens je vakantie? Dat doe je zo!
2 min. leestijd
event
Roeselare
event
Roeselare
event
event
Roeselare
Je sollicitatie in 7 stappen
stap 1
Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je? En belangrijker nog: wat verwacht je van een job? Tijdens een telefonisch gesprek leren we elkaar beter kennen.
stap 2
We vragen je een aantal testen te maken. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van jouw kennis en kunnen wij jou de juiste vacatures voorschotelen.
stap 3
Samen met een van onze consultants bespreek je wat jij zoekt in een job en overloop je jouw testresultaten.
stap 4
Op discrete manier winnen we professionele referenties in bij de door jou opgegeven contactpersonen.
stap 5
Vervolgens stellen we je verschillende vacatures voor. Iets voor jou? Dan begeleiden wij jouw vlotjes doorheen de sollicitatieprocedure van de klant.
stap 6
Hebben we een perfecte match voor jou gevonden? Dan ga je aan de slag.
stap 7
Nadat je van start bent gegaan, houden we regelmatig contact. Daarnaast staan wij jou bij met scherpe artikels, concrete opleidingen en heel wat tools zodat jij je voortdurend verder kan ontwikkelen.