event
Meet & Greet Kortrijk 27 december
Kortrijk
Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.
Solliciteren is niet altijd even makkelijk. Na ettelijke afwijzingen ga je al snel het hoofd laten hangen. Een sterk cv is cruciaal, maar wie er echt wil uitspringen moet een stapje verder gaan.
Denk bijvoorbeeld aan: een mailing via LinkedIn; een virale boodschap op Facebook of een eigen website. Heb je het liever origineler? Dan zullen de onderstaande voorbeelden jou vast charmeren.
Miruna Macri liet op strategische wijze paspoorten achter op plekken waar ze graag wilde werken. Deze waren natuurlijk niet voorzien van een valse identiteit, maar wel van haar curriculum vitae en portfolio. Twintig van deze verloor ze ‘per abuis’ op de juiste plekken. Slim toch?
Think big! Een verzoek niet onopgemerkt laten voorbijgaan kan je door het groots aan te pakken. Hang een spandoek langs de A12, of laat een rockband jouw boodschap luidkeels verkondigen. Het kan niet gek genoeg.
Ken je Andy Morris al? Hij maakte een op maat gemaakt LEGO-mannetje van zichzelf. Daarnaast werd het popje in een levensechte verpakking gestoken. De achterkant was voorzien van de nodige tekst en uitleg, zodat de toekomstige baas meteen wist wat hij aan Andy had.
Niek Gooren uit Nederland was werkloos en leefde een poosje van een uitkering (de WW). Op een heel humoristische manier maakte Niek via een website duidelijk dat alle belastingbetalers hem moesten onderhouden. En dus was het voor iederéén belangrijk dat hij een job vond. Niet alleen grappig maar ook efficiënt, want je raadt het nooit: Niek vond werk.
De Turkse Ozgur Alas gaf elk onderdeel van zijn cv een fysieke plaats, weergegeven via Google Earth. Alec Brownstein maakte dan weer gebruik van de nieuwe trend om je eigen naam te googelen: egosurfen. Alec kocht de voor- en achternamen waar hij graag voor wilde werken. Wanneer deze mensen hun eigen naam intikten kregen ze het volgende te lezen: “Beste meneer XXX. Jezelf googelen is fijn. Mij aannemen is ook fijn.” De ingreep zelf kostte hem weinig geld maar het resultaat mocht er zijn: vier gesprekken en twee jobaanbiedingen. Een idee om jaloers op te zijn.
We kunnen hieruit opmaken dat (extreem) creatief solliciteren werkt. Een baas verleiden met chocolade, of een interactieve game als cv: het kan. Hou er wel rekening mee dat de manier van postuleren bij jezelf en de job past. Niet zo inventief? Je vindt misschien wel een creatieve geest in jouw omgeving die zijn artistieke energie nog eens kwijt wilt.
Boeiend artikel?
Deel het met je vrienden
Solliciteren
De meestgestelde sollicitatievragen aan schoolverlaters: zo ace jij ze allemaal!
4 min. leestijd
Cv
Zo maak je als jobstudent een cv dat opvalt!
2 min. leestijd
Solliciteren
Sollicitatiegesprek op de agenda? Zo bereid je je voor!
4 min. leestijd
Nieuwe job
Wanneer is het tijd om van job te veranderen?
2 min. leestijd
event
Kortrijk
event
Roeselare
Je sollicitatie in 7 stappen
stap 1
Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je? En belangrijker nog: wat verwacht je van een job? Tijdens een telefonisch gesprek leren we elkaar beter kennen.
stap 2
We vragen je een aantal testen te maken. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van jouw kennis en kunnen wij jou de juiste vacatures voorschotelen.
stap 3
Samen met een van onze consultants bespreek je wat jij zoekt in een job en overloop je jouw testresultaten.
stap 4
Op discrete manier winnen we professionele referenties in bij de door jou opgegeven contactpersonen.
stap 5
Vervolgens stellen we je verschillende vacatures voor. Iets voor jou? Dan begeleiden wij jouw vlotjes doorheen de sollicitatieprocedure van de klant.
stap 6
Hebben we een perfecte match voor jou gevonden? Dan ga je aan de slag.
stap 7
Nadat je van start bent gegaan, houden we regelmatig contact. Daarnaast staan wij jou bij met scherpe artikels, concrete opleidingen en heel wat tools zodat jij je voortdurend verder kan ontwikkelen.