event
Meet & Greet Roeselare 28 november
Roeselare
Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.
Doe je al vele jaren dezelfde job maar overweeg je een jobswitch? Zo begin je eraan.
Toen je begon te werken, dacht je niet dat je zo lang bij dezelfde werkgever zou blijven. En toch ben je intussen al tien jaar – of langer – een trouwe werknemer bij hetzelfde bedrijf. De laatste tijd kriebelt het echter steeds vaker om de volgende stap in je carrière te zetten. Maar hoe doe je dat als je al zo lang meedraait in een organisatie? En is het überhaupt wel een goede beslissing om je vertrouwde job op te geven?
Je hebt het gevoel dat je vastgeroest bent, je wil meer tijd voor jezelf of je gezin, je bent niet meer zo gelukkig door interne veranderingen bij je werkgever,… Er zijn verschillende redenen om na lange tijd bij dezelfde organisatie van job te veranderen. Bepaal eerst voor jezelf wat jij het belangrijkst vindt: een omgeving die je door en door kent of een compleet nieuw avontuur, de zekerheid van vele jaren anciënniteit of een nieuw contract met een iets hoger nettoloon of werkuren die flexibeler zijn. Het is niet makkelijk om die knoop door te hakken. Maar als de twijfel begint te knagen, is dat meestal een teken aan de wand: ergens diep vanbinnen weet je dat het tijd is voor iets nieuws. Raak je er echt niet uit of je al dan niet moet vertrekken? Zet de zaken dan op een rij met de hulp van een loopbaanbegeleider.
Heb je je zinnen gezet op een sector waar het op dit moment ontslagen regent? Dan is het wellicht geen slecht idee om af te wachten hoe de markt de komende maanden evolueert. Al is eindeloos wachten op het ideale moment om van job te veranderen ook niet de beste keuze. Vertrekken op het goede moment is namelijk ook rekening houden met je eigen carrièreplan, een eventuele kinderwens, of een persoonlijke behoefte om het rustiger aan te doen. Soms moet je dus springen, ook als de timing op dat moment niet ideaal is. Je ogen en oren openhouden voor nieuwe opportuniteiten kan overigens nooit kwaad. En als zo’n nieuwe kans zich voordoet, is het een kwestie van ze te grijpen.
Je vertrouwde werkgever achterlaten voor een nieuwe job kan best beangstigend zijn. Sowieso is het een grote sprong in het onbekende, en dat is het zeker als je geen concreet plan hebt. Om die angst te overwinnen, kan het helpen om heel duidelijk op te lijsten wat jij belangrijk vindt en waar je naartoe wil. Wat geeft je energie, wat vind je leuk om te doen en waar ben je goed in? Zijn die zaken aanwezig in je huidige job? En hoe zou de ideale job bij een nieuwe werkgever er kunnen uitzien? Door zo na te denken over je toekomst, maak je die een stuk concreter en tastbaarder.
De gedachte dat je opnieuw moet gaan solliciteren kan best intimiderend zijn als je laatste sollicitatiegesprek intussen tien of twintig jaar geleden plaatsvond. Bedenk dat je niet meteen een contract hoeft te tekenen bij een nieuwe werkgever, maar ga vooruit in kleine stappen. Verken de markt, evalueer waar je goed in bent en waar je naartoe wil, leg je oor te luisteren bij je netwerk, en werk intussen rustig aan je cv.
Welke richting je uit wil met je leven en je loopbaan, beslis je natuurlijk zelf. Dat neemt niet weg dat je omgeving je kan helpen de knoop door te hakken. De steun van je gezin, vrienden en familie kan een groot stuk van je twijfel wegnemen. Zij kennen je tenslotte door en door, en weten wat je talenten en je sterktes zijn.
Zet je na lange tijd je eerste stappen op de sollicitatiemarkt? Dan geven we je nog deze gouden tips mee:
Boeiend artikel?
Deel het met je vrienden
Carrièreswitch
6 manieren om een nieuwe job te vinden als je al ergens aan de slag bent
3 min. leestijd
Carrièreswitch
Wanneer is het tijd om te veranderen van job?
3 min. leestijd
Carrièreswitch
Ambitie om door te groeien?
3 min. leestijd
Nieuwe job
Wanneer is het tijd om van job te veranderen?
2 min. leestijd
event
Roeselare
event
Roeselare
event
event
Roeselare
Je sollicitatie in 7 stappen
stap 1
Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je? En belangrijker nog: wat verwacht je van een job? Tijdens een telefonisch gesprek leren we elkaar beter kennen.
stap 2
We vragen je een aantal testen te maken. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van jouw kennis en kunnen wij jou de juiste vacatures voorschotelen.
stap 3
Samen met een van onze consultants bespreek je wat jij zoekt in een job en overloop je jouw testresultaten.
stap 4
Op discrete manier winnen we professionele referenties in bij de door jou opgegeven contactpersonen.
stap 5
Vervolgens stellen we je verschillende vacatures voor. Iets voor jou? Dan begeleiden wij jouw vlotjes doorheen de sollicitatieprocedure van de klant.
stap 6
Hebben we een perfecte match voor jou gevonden? Dan ga je aan de slag.
stap 7
Nadat je van start bent gegaan, houden we regelmatig contact. Daarnaast staan wij jou bij met scherpe artikels, concrete opleidingen en heel wat tools zodat jij je voortdurend verder kan ontwikkelen.