event
Meet & Greet Kortrijk 27 december
Kortrijk
Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.
Je besluit staat vast: het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Om je ontslag officieel te maken, moet je nog een ontslagbrief indienen. Maar hoe schrijf je nu een goede ontslagbrief? Aan de hand van deze richtlijnen stel je die correct en professioneel op en dien je hem op de juiste manier in.
Om je ontslag in te dienen moet je enkele procedures volgen. Daar hoort het indienen van een officiële ontslagbrief bij. Die hoeft niet ellenlang te zijn. Hou je brief liever kort en blijf neutraal en professioneel.
Op je brief moeten enkele verplichte zaken vermeld staan:
Hoe jij je opzegtermijn moet berekenen, is afhankelijk van de datum waarop je ontslag neemt, je anciënniteit en de datum waarop je arbeidsovereenkomst aanvatte. Als je na 1 januari 2014 begon, volg je de nieuwe opzegtermijnen. Begon je arbeidsovereenkomst voor die datum, dan geldt voor jou een bijzondere overgangsregeling. Op het internet vind je meerdere tools die je hierbij kunnen helpen.
Voor jij je ontslagbrief officieel kan indienen, breng je je werkgever persoonlijk op de hoogte. Tijdens een ontslaggesprek geef je aan dat je hebt besloten om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Je bent niet verplicht om de reden van je ontslag mee te delen, maar dat mag natuurlijk wel. Dit is namelijk ook erg belangrijke info voor jouw werkgever. Tijdens dit gesprek kan je ook overleggen over je opzeggingstermijn.
Zelfs als jij je werkgever al persoonlijk inlichtte, is je ontslag pas officieel als jij je ontslagbrief op één van de drie officiële manieren hebt ingediend.
Je opzeggingstermijn gaat vervolgens in op de maandag die volgt op de week waarin jij je ontslagbrief officieel hebt ingediend.
Zelfs als je 100% achter je beslissing staat is het belangrijk dat je tot op de laatste dag van je arbeidsovereenkomst professioneel blijft. Rond je loopbaan bij je werkgever op een fijne manier af, bedank je teamleden voor de samenwerking en laat je contactgegevens achter. Je leidinggevenden en ex-collega’s blijven namelijk een deel van je professionele netwerk.
Klaar om je zoektocht naar een nieuwe job te starten? Bekijk ons joboverzicht.
Boeiend artikel?
Deel het met je vrienden
Nieuwe job
Wanneer is het tijd om van job te veranderen?
2 min. leestijd
Ontslag
Maak van je opzeggingstermijn een nuttige en aangename periode
3 min. leestijd
Human Resources
Waarom RGF Staffing Belgium zo sterk inzet op diversiteit en inclusie
2 min. leestijd
Welzijn op het werk
Podcast: Intrinsieke motivatie is niet de beste motivatie | ZigZagHR
1 min. leestijd
event
Kortrijk
event
Roeselare
Je sollicitatie in 7 stappen
stap 1
Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je? En belangrijker nog: wat verwacht je van een job? Tijdens een telefonisch gesprek leren we elkaar beter kennen.
stap 2
We vragen je een aantal testen te maken. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van jouw kennis en kunnen wij jou de juiste vacatures voorschotelen.
stap 3
Samen met een van onze consultants bespreek je wat jij zoekt in een job en overloop je jouw testresultaten.
stap 4
Op discrete manier winnen we professionele referenties in bij de door jou opgegeven contactpersonen.
stap 5
Vervolgens stellen we je verschillende vacatures voor. Iets voor jou? Dan begeleiden wij jouw vlotjes doorheen de sollicitatieprocedure van de klant.
stap 6
Hebben we een perfecte match voor jou gevonden? Dan ga je aan de slag.
stap 7
Nadat je van start bent gegaan, houden we regelmatig contact. Daarnaast staan wij jou bij met scherpe artikels, concrete opleidingen en heel wat tools zodat jij je voortdurend verder kan ontwikkelen.