event
Opendeurdag | Bright Plus Roeselare
Roeselare
Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.
Op vakantie lukte het om de ‘bliepjes’ op je telefoon te weerstaan, maar nu je weer aan het werk bent, valt het je wat moeilijker.
Nochtans helpt een digitale detox je om meer gefocust te werken en echt te ontspannen na de werkuren. Kan je maar moeilijk afstand nemen van je smartphone? En verlies je geregeld kostbare tijd door doelloos te sharen en te liken? Met deze tips hou je die digitale detox ook na de vakantie vol.
Je kent het vast: je werkt geconcentreerd aan een taak tot er een mailtje van een collega over een andere opdracht binnenrolt. Even snel antwoorden … en weg is je focus. Laat je planning niet bepalen door je mailbox. Schakel de meldingen van nieuwe mails op je pc en smartphone uit. En behandel je mails op vaste tijdstippen van je werkdag, bijvoorbeeld eenmaal ’s ochtends en eenmaal in de namiddag. Zo vermijd je dat je mailbox je werkschema in de war stuurt.
Gebruik je agenda niet enkel om afspraken met anderen bij te houden, maar zet er ook een duidelijke planning in met alle to do’s. Neem bijvoorbeeld de vaste mailmomenten op in je agenda. Planning is essentieel om afleiding te voorkomen. Reserveer tijdsblokken in je agenda per taak en blokkeer mogelijke stoorzenders, zoals sociale media, mails of gewoonweg alles online, wanneer je de taken afwerkt.
Zet alarmpjes, pings, bliepjes en trilfuncties zo veel mogelijk uit. De verleiding is groot om, telkens wanneer je een geluidje hoort, even te checken welk nieuwtje er op je telefoon binnenloopt. En voor je het weet, is er een halfuur voorbij met Whatsappen en scrollen door Instagram Stories. Bescherm jezelf tegen die digitale afleiding. Wist je trouwens dat we volgens een recent Duits onderzoek gemiddeld 88 keer per dag naar onze smartphone kijken? Dat is veel … té veel, toch?
Probeer niet meteen alle digitale verleidingen te weerstaan en wees dus niet te streng voor jezelf. Begin bijvoorbeeld met het bannen van je smartphone en pc tijdens je lunchpauze of tijdens vergaderingen. Of leg je telefoon buiten handbereik zodra je de kinderen afhaalt van school tot na het avondeten. Het is makkelijker om één gewoonte per keer aan te pakken, dan meteen ‘cold turkey’ te gaan.
Geef jezelf elke dag een bepaalde tijdsduur om op Facebook, Whatsapp, Twitter, Instagram, … actief te zijn en probeer je daaraan te houden. Je verspeelt heel wat tijd door gedachteloos te scrollen en van de ene naar de andere app te springen. Er bestaan apps die je kunnen helpen om je bewuster te worden van je schermtijd, bijvoorbeeld Quality Time (Android) en Moment (iOS). Zo zie je zwart op wit hoeveel tijd je online ‘verliest’ en ben je nóg gemotiveerder om er een grens aan te stellen.
Slaag je er zelf niet in om je aan de digitale detox te houden? Dan kan je de hulp inroepen van een app die bepaalde websites, sociale media, apps, … gedurende een ingestelde tijdsduur op jouw telefoon en/of computer blokkeert. Freedom is bijvoorbeeld zo’n hulpmiddel: het blokkeert de websites en applicaties die je afleiden. Je kan bovendien kiezen op welke toestellen je wat wanneer blokkeert.
Boeiend artikel?
Deel het met je vrienden
Work-life balance
Spanning op de werkvloer? Ga constructief om met conflicten
4 min. leestijd
Work-life balance
Waarom een goede nachtrust cruciaal is voor jouw carrière
3 min. leestijd
Work-life balance
Goed voorbereid op vakantie: hier is jouw stappenplan
3 min. leestijd
Welzijn op het werk
Van burn-out naar wellbeing: of zo’n transformatie een illusie is?
2 min. leestijd
event
Roeselare
event
Brugge
event
Gent
event
Kortrijk
event
Je sollicitatie in 7 stappen
stap 1
Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je? En belangrijker nog: wat verwacht je van een job? Tijdens een telefonisch gesprek leren we elkaar beter kennen.
stap 2
We vragen je een aantal testen te maken. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van jouw kennis en kunnen wij jou de juiste vacatures voorschotelen.
stap 3
Samen met een van onze consultants bespreek je wat jij zoekt in een job en overloop je jouw testresultaten.
stap 4
Op discrete manier winnen we professionele referenties in bij de door jou opgegeven contactpersonen.
stap 5
Vervolgens stellen we je verschillende vacatures voor. Iets voor jou? Dan begeleiden wij jouw vlotjes doorheen de sollicitatieprocedure van de klant.
stap 6
Hebben we een perfecte match voor jou gevonden? Dan ga je aan de slag.
stap 7
Nadat je van start bent gegaan, houden we regelmatig contact. Daarnaast staan wij jou bij met scherpe artikels, concrete opleidingen en heel wat tools zodat jij je voortdurend verder kan ontwikkelen.