event
Meet & Greet Kortrijk 27 december
Kortrijk
Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.
Zwijg en doe voort. Het moet mijn meest gehoorde zin zijn tijdens mijn schoolcarrière. Zelfs als kind word je meer dan je lief is afgejaagd. Terwijl ik graag rondkeek en babbelde, maar neen. Productiviteit boven dromen en plezier.
Nostalgie neemt ons mee terug in de tijd. Het is de lijm tussen mensen. De pijn verdwijnt, de fun blijft. Gebeurtenissen van vroeger met een nostalgische saus erover die de tijd doen stilstaan, die ons terug meenemen. Het verhaal van mijn jongste zus die onwetend mascara in haar wenkbrauwen smeerde omdat ze dacht dat het zo hoorde, brengt nog steeds lachsalvo’s en vreugdetranen met zich mee. Het is de tijd die ons verbindt. Het enige wat echt iedereen op aarde gelijk heeft. Los van geld, huidskleur, IQ, relatiestatus… Het is onze universele code. Die code die ervoor zorgt dat we met z’n allen op tijd kunnen komen of net te laat. Die ervoor zorgt dat we afspraken kunnen maken. Die tegelijkertijd de oorzaak is van jetlags, wallen en slaaptekort.
You have as many hours in a day as Beyoncé. Wel, dat stelt me gerust. Tijd om eens in te zoomen op Time Management. Want hoe kan je die 24 uren in een dag nu echt gaan verzilveren?
Neem er een papier bij en breng eens in kaart waar en hoe jij op een dag je tijd investeert.
Ruim gerekend zou je kunnen stellen dat je 8u werkt op een dag, om en bij de 8u slaapt en die andere 8 uur kan je vrij indelen. Reken daarbij: tijd in het verkeer, supermarkt, tijd met de kinderen, qualitytime met je man/vrouw/lief/familie, wandelingen met je huisdier… En dan is er nog die smartphone: de time management applicatie van Apple is een gruwelijke eye opener. Hoeveel minuten op een dag scroll jij gewoon weg? (Heb je geen iPhone? Probeer dan de app Momentum)
Heel bewust met ‘ij’ geschreven. In de ochtendfile verbruik ik niet alleen brandstof, maar ook productiviteit. Dat middeltje dat ik zo graag in de supermarkt zou vinden. Een week lang nam ik de tijd om mijn level van productiviteit in kaart te brengen. Want we werken wel met computers, we zijn er geen. Elke dag is anders. Ons energielevel stijgt en daalt. Het helpt me om mijn werkuren daarop af te stemmen. Ben je niet zo vrij op je werk? Ga dan eens even een frisse neus halen buiten op momenten dat je voelt dat die productiviteit laag is. Of download een meditatie-app waarmee je even je brein reset. (bij wijze van spreken)
Hoe vaak wijken jouw gedachten af naar het verleden? Had ik maar… Of naar de toekomst? Wat als en honderden to do’s… Ons hoofd is zo getraind dat het ons steeds voor moet zijn. Daarom analyseren we het verleden om zoveel mogelijk lessen te trekken voor de toekomst. Alleen… Dat hoofd draait er vaak op door. Neem eens de tijd om rond te kijken waar je bent, de automatische piloot los te laten in je werk. Elke handeling heel bewust te ondernemen. Zo ga je zien dat je beleving van tijd heel anders verloopt.
Tijdens het schrijven is er geen klok in zicht. Als ik toch ergens op tijd moet zijn, dan zet ik een timer. Die gsm ligt ver weg van me. Afleiding en concentratie zijn als vuur en water: geen al te beste vriendjes. Voordien saboteerde ik mezelf door ze toch proberen te verzoenen, maar helaas. Leg die gsm af en toe weg. Je zal merken dat je meer in het moment zit en je niet afgeleid wordt door onbenulligheden zoals de #outfitoftheday van die vrouw op Instagram.
Omarm de tijd. Het is ons levensritme. En als je het niet kan omarmen: creëer tijd. Maak keuzes in hoe je die tijd wil indelen. Die ene mail kan echt wel een dag wachten. Bundel het beantwoorden van je mails trouwens in 3 tijdsloten: ochtend, middag, late namiddag/avond. Zo zit je niet constant je flow te onderbreken. Jij kiest aan wie of wat je je tijd spendeert. Tijd voor Facebook? Dan heb je ook tijd voor yoga, sport, natuur… wat dan ook.
Denk aan Béyonce. Ze heeft dan misschien wel een persoonlijke kapper, trainer, visagiste, bedopmaker, nanny… Maar ze heeft wel evenveel tijd in een dag als wij.
Boeiend artikel?
Deel het met je vrienden
Work-life balance
Spanning op de werkvloer? Ga constructief om met conflicten
4 min. leestijd
Work-life balance
Waarom een goede nachtrust cruciaal is voor jouw carrière
3 min. leestijd
Work-life balance
Goed voorbereid op vakantie: hier is jouw stappenplan
3 min. leestijd
Welzijn op het werk
Van burn-out naar wellbeing: of zo’n transformatie een illusie is?
2 min. leestijd
event
Kortrijk
event
Roeselare
Je sollicitatie in 7 stappen
stap 1
Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je? En belangrijker nog: wat verwacht je van een job? Tijdens een telefonisch gesprek leren we elkaar beter kennen.
stap 2
We vragen je een aantal testen te maken. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van jouw kennis en kunnen wij jou de juiste vacatures voorschotelen.
stap 3
Samen met een van onze consultants bespreek je wat jij zoekt in een job en overloop je jouw testresultaten.
stap 4
Op discrete manier winnen we professionele referenties in bij de door jou opgegeven contactpersonen.
stap 5
Vervolgens stellen we je verschillende vacatures voor. Iets voor jou? Dan begeleiden wij jouw vlotjes doorheen de sollicitatieprocedure van de klant.
stap 6
Hebben we een perfecte match voor jou gevonden? Dan ga je aan de slag.
stap 7
Nadat je van start bent gegaan, houden we regelmatig contact. Daarnaast staan wij jou bij met scherpe artikels, concrete opleidingen en heel wat tools zodat jij je voortdurend verder kan ontwikkelen.