event
Meet & Greet Roeselare 28 november
Roeselare
Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.
Heb jij net je ontslag gekregen? Kop op, het overkomt de beste werknemers. Een ontslag hoeft niet het einde van de wereld te zijn. Je kan het ook zien als een nieuw begin. Het gaat er alleen om hoe jij die nieuwe kans wil invullen. Met dit advies hou jij de touwtjes in handen en vind je snel een nieuwe opportuniteit.
Hoewel elk einde ook een nieuw begin is, is het heel normaal dat je ontslag krijgen je zwaar kan vallen. Je job is een deel van wie je bent. Logisch dat er emoties bij komen kijken. Gun jezelf in de eerste plaats de tijd om die gevoelens een plaats te geven.
Een goede manier om dat te doen, is door erover te praten. Dat kan met je vrienden en familie, maar ook met een professional. Omring je met mensen die je kunnen ondersteunen en weet dat hulp durven vragen een teken van sterkte is.
Breng daarnaast zelf structuur in je leven. We spenderen heel wat tijd op het werk en die tijd is vaak duidelijk ingedeeld. Die routine valt nu weg en dat kan een grote impact hebben. De meeste mensen functioneren nu eenmaal beter in een gestructureerde omgeving. Maak jezelf tot slot geen verwijten en neem de tijd om goed na te denken over wat jij nu eigenlijk wil. Dit is het uitgelezen moment om een nieuwe weg in te slaan en te leren van lessen uit het verleden . Je hebt nu ook de tijd om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en je dromen na te jagen. Laat je hierin begeleiden met online trainingen zoals die van Bright Plus.
Na je ontslag zit je ongetwijfeld met vragen. Dankzij deze antwoorden hoef jij je hoofd niet meer te breken over de praktische kant van de zaak.
De wet voorziet een opzeggingstermijn, zodat je werkgever je niet van de ene dag op de andere op straat kan zetten. Tijdens die periode moet je in principe gewoon blijven werken. Je contract eindigt pas op de laatste dag van de opzeggingstermijn. Tot die datum blijven alle rechten en plichten hetzelfde.
Spreek je met je werkgever af dat je toch niet meer moet presteren? Dan kan die de arbeidsovereenkomst verbreken. Die eindigt dan onmiddellijk en je werkgever moet je een opzegvergoeding betalen.
Een derde optie is de vrijstelling van prestaties. Je werkgever geeft je dan wel een opzegstermijn, maar je hoeft niet te komen werken. Hiervoor heeft je werkgever wel jouw akkoord nodig. Het grote nadeel voor jou is dat je tijdens deze periode nog geen nieuwe job kan uitoefenen. Overleg deze opties goed met je werkgever en maak er duidelijke afspraken over.
Wanneer je ontslagen wordt, moet je je inschrijven als werkzoekende bij de VDAB om een werkloosheidsuitkering aan te vragen. Wanneer je dat best doet, hangt af van je opzegtermijn.
Doe je een opzegtermijn, schrijf je dan al tijdens deze periode in. Heb je geen opzeg? Schrijf je dan binnen de twee maanden na je ontslag in. Doe je dat niet, dan ontvang je niet onmiddellijk een werkloosheidsuitkering.
Ga binnen de 8 dagen na je opzeggingstermijn met je inschrijvingsbewijs van VDAB naar je uitbetalingsinstelling. Die vraagt voor jou je uitkering aan bij RVA.
Zodra jij je inschrijft bij VDAB begeleiden zij je in je zoektocht naar nieuw werk. Maar veel handen maken licht werk. Daarom is het een absolute aanrader om je ook in te schrijven bij een selectie- en rekruteringskantoor zoals Bright Plus. Deze HR-dienstverleners zijn gespecialiseerd in het zoeken van een match tussen werkgevers en werknemers en houden rekening met je vaardigheden, maar ook met je wensen en dromen.
Heb jij je ontslag wat kunnen plaatsen en ben je klaar voor een nieuwe opportuniteit? Neem dan wat je geleerd hebt in de afgelopen periode mee in je zoektocht. Wat wil je, maar ook: wat zijn je sterke en minder sterke punten? Ga gericht op zoek naar een job die echt bij je past.
Mag je op sollicitatiegesprek komen? Dan mag je er zeker van zijn dat de recruiter je zal vragen waarom je een andere job zoekt. Vaak antwoorden sollicitanten eerder vaag op die vraag of beginnen ze hun gal te spuien. Dat is vanzelfsprekend niet de beste tactiek. Hoe je dan wel een goed antwoord formuleert op die vraag leer je in dit artikel.
Akkoord: solliciteren kan best een slopende bezigheid zijn. Maar waarom zou je dat helemaal in je eentje doen? Gespecialiseerde rekruteringskantoren zoals Bright Plus zijn erin getraind om voor jou een job te vinden die echt bij je past. We wensen je alvast veel succes!
Boeiend artikel?
Deel het met je vrienden
Nieuwe job
Wanneer is het tijd om van job te veranderen?
2 min. leestijd
Ontslag
Maak van je opzeggingstermijn een nuttige en aangename periode
3 min. leestijd
Ontslag
Alles wat jij moet weten over het sollicitatieverlof
1 min. leestijd
Ontslag
Wil jij je ontslag nemen? Met deze 7 tips lukt dat vlekkeloos!
3 min. leestijd
event
Roeselare
event
Roeselare
event
event
Roeselare
Je sollicitatie in 7 stappen
stap 1
Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je? En belangrijker nog: wat verwacht je van een job? Tijdens een telefonisch gesprek leren we elkaar beter kennen.
stap 2
We vragen je een aantal testen te maken. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van jouw kennis en kunnen wij jou de juiste vacatures voorschotelen.
stap 3
Samen met een van onze consultants bespreek je wat jij zoekt in een job en overloop je jouw testresultaten.
stap 4
Op discrete manier winnen we professionele referenties in bij de door jou opgegeven contactpersonen.
stap 5
Vervolgens stellen we je verschillende vacatures voor. Iets voor jou? Dan begeleiden wij jouw vlotjes doorheen de sollicitatieprocedure van de klant.
stap 6
Hebben we een perfecte match voor jou gevonden? Dan ga je aan de slag.
stap 7
Nadat je van start bent gegaan, houden we regelmatig contact. Daarnaast staan wij jou bij met scherpe artikels, concrete opleidingen en heel wat tools zodat jij je voortdurend verder kan ontwikkelen.