event
Meet & Greet Roeselare 28 november
Roeselare
Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.
Waar droom jij het meeste van als we terug “uit ons kot” mogen? We hebben allemaal onze eigen verlangens en noden, maar tegelijkertijd is er een heel voorzichtig stemmetje in ons hoofd dat zegt “Hmm, maar hoe moet dat dan? Is dat dan wel veilig?” Om maar te zeggen dat een terugkeer naar normaal niet evident zal zijn.
We bereiden je alvast mentaal voor!
Net zoals het virus er plots was om ons dagdagelijkse leven overhoop te gooien, zal er na een geleidelijke afbouw van de maatregelen een post-coronatijd aanbreken. Realistisch gesteld zal ons sociaal en professioneel leven er niet meer hetzelfde uitzien, maar niemand kan ons zeggen hoe het er dan precies aan toe zal gaan. Al deze onzekerheid kan stress en spanning veroorzaken, vooral voor diegenen die graag de controle willen bewaren. Tip van de dag: oefen nu al in loslaten. Dat wil niet zeggen dat je alles moet laten vallen en je als een heuse je-m’en-foutist van niets of niemand nog iets aantrekt. Loslaten betekent dat je de balans opmaakt tussen de zaken waar je impact op hebt en datgene waar jij niets aan kan veranderen. Kijk bijvoorbeeld eens naar wat je bij de start van de maatregelen angstig maakte en hoe je er vandaag naar kijkt… Je hebt een hele weg afgelegd, toch? Misschien wil je wel niet meer terug naar hoe het vroeger was en is thuiswerk jouw nieuwste favoriete werkwijze… Als je klaar bent om het onverwachte te omarmen, kan niets jou uit je lood slaan.
Op basis van wetenschappelijk onderzoek waarschuwt de World Health Organization voor een tsunami aan burn-outs en psychosociale problemen die op ons afkomt. Niet onlogisch: iedereen is min of meer in overlevingsmodus gegaan waardoor je lichaam en geest gedwongen werden om creatieve oplossingen te bedenken (“Hoe doe ik een videocall met een tweejarige op schoot?”), snel te schakelen (“Ons businessmodel is niet echt digitaal aangepast.”) en misschien wel om om te gaan met de nodige emotionele stress wanneer je van dichtbij met corona werd geconfronteerd Je kan nu al een aantal dingen doen om deze weerslag te beperken. Eerst en vooral: praat over wat je bezighoudt, over je zorgen en angsten. Doe dit met bekenden, collega’s, professionele hulpverleners. Zorg dat je systeem niet overbelast geraakt. Tip voor leidinggevenden: besteed nu vooral tijd aan informele contactmomenten met je team! Ten tweede: informeer je over het risico op deze mentale gevolgen zodat je alvast niet per verrassing zal overspoeld worden. Het is een normale reactie die er mag zijn. En ten laatste: zorg voor jezelf. Plan ook in deze vreemde dagen tijd in voor een korte pauze in de zon, een wandeling, een ademhalingsoefening. Hoe minder je systeem nu overbelast raakt, hoe minder de terugslag erna.
Deze laatste tip is er één die ook geldt buiten crisissituaties en z’n nut al bewezen heeft. Plan in doelstellingen, niet in taken. Als je nu plant dat je binnen 2 weken met die nieuwe klant rond de tafel zal zitten en de regering verlengt de maatregelen opnieuw, dan dreig je teleurgesteld te zijn. Als de doelstelling is “overleg met die nieuwe klant” dan is dat online natuurlijk met een ander gevoel dan offline, maar de doelstelling kan je sowieso realiseren. Wat vind jij echt belangrijk en waar wil en kan jij je tijd aan besteden? “Als deze crisis voorbij is ga ik een drink organiseren voor alle collega’s” versus “Na de crisis wil ik op dezelfde manier betrokken zijn en blijven bij mijn collega’s. Ik ga bewust tijd maken voor een babbeltje tussen de drukke activiteiten door.” Als je de kansen die Corona biedt met beide handen grijpt en meeneemt in de post-Corona realiteit, zal deze crisis ook iets goeds teweeg hebben gebracht.
Boeiend artikel?
Deel het met je vrienden
Work-life balance
Spanning op de werkvloer? Ga constructief om met conflicten
4 min. leestijd
Work-life balance
Waarom een goede nachtrust cruciaal is voor jouw carrière
3 min. leestijd
Work-life balance
Goed voorbereid op vakantie: hier is jouw stappenplan
3 min. leestijd
Welzijn op het werk
Van burn-out naar wellbeing: of zo’n transformatie een illusie is?
2 min. leestijd
event
Roeselare
event
Roeselare
event
event
Roeselare
Je sollicitatie in 7 stappen
stap 1
Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je? En belangrijker nog: wat verwacht je van een job? Tijdens een telefonisch gesprek leren we elkaar beter kennen.
stap 2
We vragen je een aantal testen te maken. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van jouw kennis en kunnen wij jou de juiste vacatures voorschotelen.
stap 3
Samen met een van onze consultants bespreek je wat jij zoekt in een job en overloop je jouw testresultaten.
stap 4
Op discrete manier winnen we professionele referenties in bij de door jou opgegeven contactpersonen.
stap 5
Vervolgens stellen we je verschillende vacatures voor. Iets voor jou? Dan begeleiden wij jouw vlotjes doorheen de sollicitatieprocedure van de klant.
stap 6
Hebben we een perfecte match voor jou gevonden? Dan ga je aan de slag.
stap 7
Nadat je van start bent gegaan, houden we regelmatig contact. Daarnaast staan wij jou bij met scherpe artikels, concrete opleidingen en heel wat tools zodat jij je voortdurend verder kan ontwikkelen.